ФИФА наточи гилотина за „Манчестър Сити“

Един от най-актуалните отбори в света е на път да усети гнева на ФИФА. Английският шампион „Манчестър Сити“ ще бъде наказан да не картотекира нови в два последователни трансферни прозореца. Подобна санкция сега изтърпява „Челси“. И причината е повече от шокираща. Разследват се сделки за тийнейджъри от Сиера Леоне и Гана, които клубът е закупил против правилата от датския „Нордселанд“. Джордж Дейвис е под наем в Латвия, а Доминик Одуро – в Щатите. Освен това УЕФА разследва „Манчестър Сити“ за нарушаване на финансовия феърплей.

И докато шейховете от Абу Даби ще се борят в канторите, то тимът на Пеп Гуардиола получи английски съперник в четвъртфиналите на Шампионската лига - „Тотнъм“. Така мачовете между „Сити“ и „шпорите“ в следващия месец стават два. От тях ще зависи дали „гражданите“ ще имат шанс за четири купи през сезона. Миналия сезон „Сити“ отпадна от същата фаза от англичани – две загуби от „Ливърпул“. Тази футболна година шампионите вече два пъти биха „Тотнъм“.

Който спечели евродуела, ще чака победителя от битката „Ювентус“ - „Аякс“. Мачът е повторение от финала в Шампионската лига през 1996 година, когато италианците триумфираха с дузпи. И сега големият фаворит е „Старата госпожа“.

В социалните мрежи фенове на „Тотнъм“ вече се предадоха. Един от тях даже предвиди 0:10 общ резултат срещу „Сити“. Отборът на Гуардиола е най-ефективният в атака отбор в света от началото на 2019 година. Срещу „Шалке“ на осминафиналите „Сити“ вкара 10 гола в два двубоя.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"