Фрази, които не бива да изричате на първа среща

Преди Свети Валентин

Прекалената откровеност отблъсква другата страна

Никой не се интересува от бившите ви

Първото впечатление е най-важното. Понякога именно от него човек прави изводи за по-нататъшното развитие на отношенията. Ето защо трябва да избягвате резки и нетактични изказвания, фрази-убийци на още неродилата се любов.
Първата среща е за стандартна размяна на информация за интересите и увлеченията. Ако още на нея проявите нетактичност, не очаквайте да има втора. И свалете киселата физиономия от лицето си – никой не обича намръщени хора без чувство за хумор. Дори да сте в тежък период от живота и да ви е налегнала депресия, постарайте се поне този път да изглеждате оптимисти. Психолози твърдят, че усмивката и смехът не само привличат, но и предсказват положително развитие на отношенията. Щастливият човек изглежда успешен, мил и приятен.

„А бившите ми...“

За съжаление, никой не иска да знае за вашите минали неуспешни романи, когато се срещнете за първи път. И за успешните също. Не бива веднага да съобщавате, че сте преживели лоша раздяла и все още страдате. В този случай събеседникът просто няма да може да се концентрира, защото вие сами сте му дали повод да се съмнява във вашата лоялност към него. Едва ли някой, който все още споменава имената на бившите си любовници, наистина е готов за нова връзка.

В допълнение, обсъждането на такива теми по негативен начин може да бъде много тревожно: „Този човек ще говори ли така и за мен, ако нещата не потръгнат?“ Затова е по-добре да забравите за бившите си поне за времето на срещата и да се съсредоточите върху разговори за нещо по-интересно.

„Искам да се омъжа за някой като теб“

Въпреки факта, че може дори да изглежда романтично, такава фраза на първата среща е изпълнена със сериозни последици. Често такива гръмки думи се хвърлят от хора, които не мислят за последствията от това, което казват на глас. Най-вероятно самият той дори не знае какво точно има предвид. Не трябва да правите прибързани заключения, още по-малко да налагате собствената си кандидатура за ролята на съпруга или съпруг на момчето или момичето, което харесвате, още при първата среща.

Да се ​​говори за сериозни връзки, брак и деца съвсем в началото е просто безсмислено и може да изплаши другата страна. Струва си да преминете към такива дълбоки разговори, когато вече сте в по-близки и по-сигурни отношения един с друг.

„Предполагам, може би…“

Избягвайте изрази като „предполагам“, „може би“, „горе-долу“, „понякога“, „нещо като“. Те издават несигурност в себе си и неувереност в живота. Събеседникът ви ще помисли, че не знаете какво искате и как да го постигнете, или че просто увъртате, а това намалява шанса за втора среща. 

„Как ме вбесява...“

Разбира се, няма нищо лошо в това честно да изразите емоциите си. Не бива обаче веднага да се позиционирате като токсичен човек. По-добре помислете дали не се оплаквате твърде много. Общуването с мрънкало е изключително неприятно. Можете да изразите възмущение, но не е нужно веднага да казвате, че колегите ви са глупави, приятелките ви са безинтересни, шефът ви е тиранин, а съседите ви са изроди.

„Потърсих те в Гугъл“

От една страна, страхотно е да покажете на събеседника си, че знаете нещо за неговите интереси от информацията в социалните мрежи. Не бива обаче да казвате на човека, че сте запознати с всички подробности от личния му живот. В противен случай той ще си помисли, че срещу него има преследвач, който скоро ще започне да проверява телефона му, да чете кореспонденцията, да следи всяко движение и броя на харесванията на снимките на приятелките му.

„Да не си от онези „луди“, които…?“

Подобна фраза се използва, когато се говори например за вегетарианци, хора без деца, представители на неформални движения и много други. Това не само ще отблъсне човека, но и ще остави негативно впечатление за вас. На първата среща е по-добре да запазите мирогледа си за себе си. Разбира се, сходните възгледи за живота са важни, но е по-добре да не навлизате в такива подробности, а да общувате непринудено и естествено.

„Колко получаваш?“

С този въпрос със сигурност ще прогоните кандидат-любовника. Дамите не говорят за пари, кавалерите още по-малко. Рискувате да ви помислят за меркантилни и пресметливи, което на никого не се харесва. 

„Да си поделим сметката“

Това е прието в Америка, но в България не звучи никак романтично. В повечето случаи се очаква да плати мъжът – поне на първата среща. На следващата, ако има такава, може да плати жената или да си я разделите. Не е правилно винаги да плаща мъжът – от една страна, това създава нездрави очаквания за бъдещата му роля на вечен спонсор, от друга, наранява самочувствието на жената, която иска да допринесе за връзката, включително финансово. Със сигурност обаче никоя дама не обича скръндзите или тези, които се натискат да платят малка сметка с очакването да получат секс.

Целувка на раздяла обещава, че пак ще се видите

Неангажираща, но обещаваща целувка е най-добрият финал.

Ако след първата среща се разделите с делово ръкостискане, значи това е краят, нещата приключват тук и едва ли ще се видите пак.

Раздялата с целувка по бузата е добър финал на вечерта – предпазлив, но със загатнато обещание. Не сте забравили да си размените телефоните, нали?

Страстна целувка със сигурност означава втора среща и въобще – начало на нещо вълнуващо.

Сексът не е най-добрият финал на първата среща, но ако сте решили да вземете максималното от вечерта – защо не.

Въпросът е дали имате дългосрочни очаквания от връзката и каква искате да бъде тя – сексуална или нещо повече.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"