Френски епископи се възмутиха от ЛГБТ разврата на Олимпиадата (обзор)

Осмяха "Тайната вечеря"

Апостолите представени като травестити

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж бе остро разкритикувана от френската католическа църква, предадоха световните осведомителни агенции.

“За жалост церемонията включваше сцени на присмех и подигравка на християнството, за което дълбоко съжаляваме”, се казва в изявление на френските епископи.

Църквата не даде подробности, но една конкретна сцена взе вниманието на вярващите. Става въпрос за възстановка на известната картина на Леонардо да Винчи “Тайна вечеря”, но с представители на ЛГБТ общността.

“Благодарим на членовете на други религиозни деноминации, които изразиха своята солидарност с нас. Тази сутрин мислим за всички християни на всички континенти, които са били наранени от ексцесиите и провокациите на някои сцени”, заявиха френските епископи.

Критика дойде и от Руската православна църква, която се възмути и спомена за “историческо и културно самоубийство” в една “християнска столица на европейската цивилизация”.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова пък заяви, че ставало въпрос за “ЛГБТ пародия на Тайната вечеря”, по време на която “апостолите са били представени от травестити”. Тя припомни, че Тайната вечеря е “свята тема за християните”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"