Хамилтън пак диша във врата на Фетел

Люис Хамилтън възроди надеждите си за четвърта титла във Формула 1 с победа в Гран при на Канада. Пилотът на „Мерцедес“ довърши безпроблемния си уикенд в Монреал като избяга на почти 20 секунди пред съотборника си Валтери Ботас, финиширал втори за двойната победа на „сребърните стрели“ - първа за шампионите този сезон.

Британецът вероятно е много доволен и от третото място на Даниел Рикардо („Ред Бул“), който отне още точки от лидера в шампионата Себастиан Фетел („Ферари“).

Проблемите за германеца започнаха още на старта. Той не тръгна добре и загуби втората си позиция след контакт с Макс Верстапен („Ред Бул“). Сблъсък между Карлос Сайнц-младши (“Торо Росо“) и Фелипе Маса („Уилямс“) доведе до появата на кола за сигурност на пистата, което стабилизира местата в колоната. Това накара Фетел да търси бърза промяна и той смени гумите още в шестата обиколка. С напредването на гонката германецът успя да навакса голяма част от загубените позиции, а накрая получи и помощ от съотборника си Кими Райконен. Ледения имаше проблеми с гумите и направи път на Себастиан, който до финала изпревари и колите на „Форс Индия“. Маневрата на финландеца обаче доведе до нови съмнения, че има заповед от „скудерията“ да играе за Фетел.

Повод за празник имаше новобранецът в тима на „Уилямс“ - Ланс Строл. Пред родна публика милиардерският син завърши 9-и и спечели първите си точки във Формула 1.

С победата Хамилтън се доближи на 12 пункта зад Фетел в генералното класиране. Асът на „Ферари“ има актив от 141 т.

„Благодарение на всички в отбора можем отново да се върнем към целите, които си бяхме поставили в началото на сезона – открито заговори за титла Люис. - Нанесохме истински удар на „Ферари“. Тук спечелихме двойна победа, но можем да го направим и в следващите състезания, ако продължим да развиваме колата в правилната посока. Но...все още не съм сигурен, че сме оставили техническите проблеми зад гърба си. Колата вече се справя доста по-добре с гумите и се надявам в следващите две седмици да решим въпроса напълно.“

Фетел пък пое вината за слабия резултат с обяснението, че е трябвало по-рано да види повредата по предното си крило, оставена от сблъсъка с Верстапен.

„Жалко, защото много исках поне да се кача на подиума“, призна германецът.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"