Хванаха мъж да пренася 4 кг амфетамини, докато вози семейството си

Благоевградската полиция спря на пътя луксозен джип и при обиск откри 4 кг.амфетамини и оръжие с боеприпаси. Водачът е арестуван на момента. Той се оказа известен  зет в Банско Владимир Краузе/българо-немец/, който докато транспортира дрогата ползвал за прикритие съпругата и детето си. Арестът е станал пред техните очи на пътя. Фамилията пътувала от Банско за столицата, а колата била спряна в района на Симитли. Акцията е проведена по сигнал.

При условията на неотложност Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство срещу  Краузе .за разпространение на наркотични вещества в особено големи размери (чл. 354а, ал. 2, изр. 2 от НК) и незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси (чл. 339, ал. 1 от НК). Впоследствие същият е привлечен към наказателна отговорност. Наложена му е  72 часова мярка задържане под стража.

Иззети  от Мерцедеса са 4 327 гр. амфетамини и незаконно притежавано огнестрелно оръжие с осем броя боеприпаси.

По първоначални оценки стойността на откритата дрога възлиза на 131 100 лв.

Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, като предстои да бъде внесено в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"