Хеликоптер за спешна медицинска помощ ще дежури постоянно в Пловдив

В Пловдив ще има ситуиран на постоянно дежурство един хеликоптер за спешна медицинска помощ, който ще оперира с диаметър област Пловдив и останалите региони около нея, каза пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който връчи документите за регистрация на първото за Пловдивска област болнично вертолетно летище в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Свети Георги".

За целта на територията на летище Пловдив ще бъде позиционирана оперативна база, в която ще работят между 15-20 висококвалифицирани специалисти - пилоти, лекари, медицински сестри, наземен персонал, инженерен състав.

Министърът посочи, че миналата година Министерството на транспорта и съобщенията отреди специално имот от летище Пловдив, който беше прехвърлен на Министерството на здравеопазването.

Гвоздейков връчи документите за регистрация на болнично вертолетно летище на председателя на съвета на директорите на УМБАЛ "Свети Георги" Иван Соколов. Това е десетото подобно летище в България, което е в пълна функционалност. Вертолетното болнично летище е изградено с финансиране от Министерството на здравеопазването и е на стойност 157 хил. лева.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"