Хибриден SUV със 7 места и 4х4

Toyota Highlander ще се продава в Европа от 2021 г.

Мощността е 244 к.с.

Седем места, голям багажен обем, хибридна система и задвижване 4х4 са част от характеристиките на Toyota Highlander, който за първи път ще се продава в Европа от началото на 2021 г. Това ще бъде най-големият SUV модел на марката на Стария континент.

С дължина от 4,95 метра Highlander превишава на габарити добре познатия у нас Land Cruiser. Стъпил върху 20-инчови колела, японският автомобил грабва окото с модерен дизайн. Той съчетава елегантността на луксозните градски SUV-ове автомобили с функционалност и 4х4 проходимост. Интериорът е практичен и комфортен с багажен обем, който варира от 658 до 1909 л в зависимост от положението на седалките.

]
Багажният обем достига 1909 л.

В най-високото си ниво на оборудване Highlander предлага 12.3-инчов мултимедиен дисплей на централната конзола със сателитна навигация, head-up дисплей, интеграция на Apple Car Play и Android Auto. Тези функции се допълват от други удобства като безжично зарядно за телефон, вентилация на седалките и дигитално огледало за обратно виждане с възможност за превключване в нормален режим.

Highlander съчетава четвърто поколение пълнохибридно задвижване с 2,5-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, с преден и заден електрически мотор, като задният подсигурява задвижване на четирите колела. Максималната мощност възлиза на 244 к.с., а разходът на гориво – 6,6 л по тестовия цикъл WLTP. Оборудването за безопасност включва различни системи за предотвратяване на инциденти, движение в лентата, разпознаване на знаците и др.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ангел Виденов

Този уебсайт използва "бисквитки"