Хоакин Финикс се отказа от гей драма дни преди началото

Филмът е пред провал, загубите са за милиони

Действието се развива през 30-те години, лентата е забранена за лица под 18 г.

Предстои премиерата на „Жокера: Лудост за двама“

Носителят на Оскар Хоакин Финикс се отказа от главната си роля в романтичен гей филм само дни преди да започнат снимките му. Сега проектът на режисьора Тод Хайнс е отложен за неопределено време и най-вероятно изобщо няма да се снима, а загубите са за милиони, според хора от екипа. Финикс трябваше да участва в неозаглавения проект като мъж, който бяга в Мексико с любовника си, но напусна точно пет дни преди продукцията да започне снимки в Гуадалахара. Актьорът така и не стига до снимачната площадка, разваляйки сделката от Лос Анджелис. Финикс разработваше филма с Хайнс и автора Джон Реймънд. Killer Films трябваше да го продуцира, а MK2 беше търговският представител.

Не е ясно защо Финикс се е отказал, но според Indie Wire е поискал повече пари за тази противоречива роля, за която е знаел, че може да навреди на кариерата му. Variety пък съобщава, че актьорът „се е стреснал“, но не уточнява от какво.

Международните продажби на филма започнаха преди началото на снимките - през февруари, като сделките бяха представени на международния европейски филмов пазар. Проектът обаче започна да буксува през юли.

Източници споделиха, че действието трябвало да се развива през 30-те години на миналия век, като филмът е бил откровено сексуален и забранен за лица под 18 години.

Интересното е, че в интервю за IndieWire по това време Тод Хайнс споделя, че именно Финикс го е тласкал да направи по-сериозна тема и да забрани съдържанието за непълнолетни. „Целият процес беше подтикнат от Хоакин. Това беше предизвикано от неговата мъдрост, желанието му да преодолее бариерите и наистина да навлезе в неудобните зони на тази материя. И въпреки това целият процес изглеждаше и се усещаше много естествено“, допълни режисьорът тогава, което противоречи на развръзката.

Сега, когато Финикс е напуснал, филмът е отложен за неопределено време. Според Deadline, бъдещето на проекта, в който трябваше да участва и Дани Рамирес, е несигурно. Продуцентът Кристин Ванчон потвърди отказването на Хоакин, споделяйки официално съобщение в социалните мрежи.

„Това наистина се случи. Беше кошмар“, написа тя преди няколко дни. Макар да проваля проекта засега, Кристин защити решението си да избере Финикс, който е хетеросексуален, да изиграе гей герой. „И моля ви, ако смятате да ни сочите с пръст и да ни обвинявате, че това се случва, когато избираме хетеросексуални актьори, недейте. Това беше неговият проект, който той сам донесе при нас“, категорична бе Ванчон.

„Жокера: Лудост за двама“ тръгва по кината през октомври.

Отделно, Хоакин Финикс през октомври ще се появи на големия екран като Жокера за втората част от едноименната поредица, озаглавена „Жокера: Лудост за двама“. Там той ще си партнира с Лейди Гага, която влиза в ролята на Харли Куин.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"