Христо Иванов хвърли оставка, ген. Атанасов мълчи

Резултатите за ППДБ порязаха само лидера на “Да България”

Иванов няма да бъде и депутат

Христо Иванов хвърли оставка като лидер на “Да, България”. Той няма да бъде и народен представител. Новината съобщи лично, с уточнение, че решениието е взето след заседание на изпълнителния съвет на партията.

“Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция изисква поемането на лидерска отговорност, поради което аз си подадох оставката и колегите подкрепиха това решение.” 

Иванов добави още, че няма да се кандидатира за лидер нито на “Да, България”, нито на други формати. Заяви, че остава “на терен” и ще продължи да работи за каузите си в друго качество.

 “Това решение не засяга останалите партии в коалицията”, уточни той.

Очаква се Изпълнителният съвет на “Да, България” да вземе решение как ще организира избора на нов председател.

Иванов беше преизбран начело на партията от Националната конференция през 2022 г. На третата национална такава през март посочи, че партията трябва да се подготви за смяната на ръководството идната година. Тогава изтичаше и неговият мандат.

Резултатът от вота на ППДБ, който срина коалицията с цели около 10 на сто, не склони партньорите да поемат отговорност. Другият партиен лидер ген. Атанасов оглушително замълча по темата, въпреки призивите за това. Същото направиха и Кирил Петков и Асен Василев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"