Христо Проданов, депутат от БСП, пред “Труд news”: Ново ляво няма да има

Румен Петков: “Противниците на лявото обединение остават в историята!”

Курсът към ляво обединение, поет от новото временно ръководство на БСП, няма да помогне на партията столетница, а напротив - ще доведе до спад на резултатите ѝ. Това коментира пред “Труд news” депутатът от БСП, близък до бившия партиен шеф Корнелия Нинова, Христо Проданов.

“Възможно е да има обединение на няколко изпаднали в нищото леви лидери, но това няма да обедини левите хора и да доведе до по-добър резултат. Напротив - представете си картинката, в която Мая Манолова и Борислав Гуцанов са се прегърнали на Бузлуджа?”, остър бе той.

И допълни - “новото ръководство “доскоро носило чантата на Нинова”. “Това е най-гнусната човешка черта - предателството. И това социалистите го разбират и ще си проличи на Бузлуджа”, продължи с критиките към колегите си Проданов.

На диаметрално противоположно мнение бе Румен Петков, лидер на АБВ, част от коалиция “Левицата!”:“Освен символ и история, Бузлуджа носи и бъдеще. И това обединение между БСП, “Левицата” и други патриотични и леви формации, е пример за това, че в лявото и патриотично пространство има процеси, които са необратими и да върнат доверието в институциите и политиката. Друга алтернатива няма”, коментира той пред “Труд news”.

Според него противниците на процеса по обединение на лявото пространство са обречени да “останат част от историята”.
Традиционният събор на БСП на Бузлуджа ще се проведе на 27 юли, събота, като тогава ще се анонсира новото ляво обединение.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"