Хубчев към БФС: Искам контроли

Петър Хубчев, селекционерът на националния ни футболен тим, поиска от своя работодател БФС контроли през следващата година. Наставникът заяви категорично, че ще настоява пред централата да бъдат уредени 2 приятелски срещи през месец март. Той афишира намерението си след победата над Саудитска Арабия с 1:0 в Лисабон.

Спарингът беше единственият за „трикольорите“ през календарната 2017-та година. За справка, нашите съперници в световните квалификации в Русия са имали много повече проверки. Беларус изигра шест контроли, Холандия и Франция – по пет, Швеция - четири, а Люксембург три.

„На всяка цена ще настоявам пред ръководството за проверки - каза Хубчев, който води отбора за десети път. - Искам два мача през месец март. Този със Саудитска Арабия в Лисабон се оказа много полезен. Отношението на всички беше много сериозно и за радост успяхме да го пренесем и на терена този път, защото преди не винаги ставаше“.

Победният гол за България вкара Ивелин Попов. Играчът на „Спартак“ (Москва) се разписа с глава в 81-ата минута след центриране на Георги Миланов.

„На нас ни трябват подобни мачове, за да обиграваме отбора - каза играчът на руския ЦСКА. - Обещаха ни, че ще изиграем две контроли през пролетта. Дано да имаме повече приятелски срещи, Хубчев обеща, че ще направи всичко възможно това да се случи“.

Снимка СПОРТАЛ

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"