Цацаров казал на президента, че консултациите за нов главен прокурор са подранили

Главният прокурор окачестви като подранили консултациите за избора на новия обвинител номер едно, инициирани от президента.

Той призна, че е бил достатъчно откровен на срещата с Румен Радев и му го е заявил, че са прибързани, защото процесът за избора на неговия наследник на поста може да стартира най-рано на 10 юли, информира Канал 3. Двамата разговаряха повече от протоколните 45 минути и останаха насаме за около час и десетина минути.

Цацаров намекна още, че соцлидерката Корнелия Нинова преследва политическа цел в сегашната предизборна ситуация с повдигането на темата за орязване на правомощията на главния прокурор още сега, преди избора на нов. За това се обяви лидерката на БСП вчера в Асеновград.

Цацаров изрази удовлетворение, че президентът се е разграничил от мнението на Нинова за орязването на правомощията му сега и веднага, въпреки че и двамата били по едно и също време на празника на града.

Главният прокурор не пожела да коментира изказванията на шефа на ВКС Лозан Панов срещу прокуратурата и въобще срещу България по време на срещите с авторите на докладите от мониторинга на ЕК. Попитан дали го е хванало срам, след като ги е прочел, публикувани на страницата на ВСС, Цацаров заяви: Не ме хвана срам от това, което аз съм казал, не ме карайте да коментирам другите, но бъдете сигурни, че тях не ги е срам.

Именно Панов е на ред утре да се срещне с държавния глава по инициираните от Румен Радев консултации около критериите и номинациите на бъдещия главен прокурор.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"