Цвета Караянчева: С опозицията трябва да се чуваме повече

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова опозицията да се вслушва в мнението на управляващите, които също трябва да търсят опозицията.

"Нека бъдем по-добри, нека да чуваме повече какво ни казва човекът до нас. Понякога е важно да чуем и какво мисли опозицията. Но и опозицията трябва да се вслушва в мнението на управляващите", каза Караянчева по БНТ от Велико Търново, където днес е кулминацията на честванията за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. Петте парламентарни групи в Народното събрание ще участват в тържественото заседание на парламента.

"Търновската конституция е една от най-напредничави за своето време. На нейните темели се основава и сегашната конституция на България", припомни Караянчева.

Председателят на парламента призна, че днес в парламента "не винаги фактите надделяват" за сметка на страстите, но основната цел на народните представители е да подобрят живота на българските граждани. В името на тази цел се налага и честата смяна на закони - "това е динамиката на времето", посочи тя.

"Не винаги фактите надделяват. Понякога страсттите надделяват. Но когато сме отговорни политици, винаги се опитваме да вземем правилните решения", посочи Цвета Караянчева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"