Цвета Рангелова: Демографската политика е основна за нас, защото най - важни са хората 

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Цвета Рангелова е водач на листата с кандидати за народни представители от "Възраждане" за 1 МИР - Благоевград. Завършва висшето си образование и придобива магистърска степен специалност „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. През 2002 год. придобива правоспособност от Министерство на правосъдието.  В периода 2002-2004 год. е член на Адвокатска колегия – Кюстендил, а от 2005 год. до настоящия момент – на Адвокатската колегия – Благоевград. От 2015 до 2019 год. Цвета Рангелова е общински съветник в Общински съвет Благоевград, а от 2023 год. е член на Адвокатски съвет към Адвокатска колегия – Благоевград. Тя е народен представител, избран от Благоевградска област в 48 и 49 и 50 Народно събрание.

Демографската политика е основна за нас от “Възраждане”, защото най-важни са хората. Когато ги няма хората, я няма държавата. С носталгия всички ние си спомняме един различен Благоевград, студентски град с множество културни събития. Липсата на възможност за кариерно развитие, както и липсата на работни места, извън сферата на търговията и ресторантьорството, накараха цели семейства да напуснат града и страната ни. Нито един фестивал няма да ги върне обратно в родния град. Те ще се върнат, когато се създаде благоприятна среда за тях и техните деца.

Затова за нас от “Възраждане” приоритет е демографската политика, която не следва да се разглежда самостоятелно, а съвместно със социална, здравеопазване, образование, култура и икономика.

Демографската ни политика включва подобряване на икономическата и стопанската среда  и доходите на младите хора, като първи сериозен мотив за формиране на решението за създаване на семейство и дете. В този сектор програмата ни предвижда финансови стимули за млади семейства и формиране на семейни модели чрез  подпомагане на отговорното родителство до 4-то дете -  колкото повече деца има едно семейство, толкова по-малко данъци плаща. 

Подобряване на социалната среда, облекчаване на достъпа до детски градини и други социални мерки за младите семейства и техните деца, включително местни общински и регионални инициативи. Предвиждаме увеличаване на доходите на българите, изграждане на държавни предприятия и стимулиране на частните компании да инвестират в обезлюдяващи райони, като за целта да ползват данъчни облекчения.  Специални мерки за малките населени места - мерки в областта на здравеопазването, бърз и адекватен достъп до здравно обслужване, безплатни лекарства и безплатно лечение на деца до 18 години, включително ако се налага лечение в чужбина.  Мерки в областта на образованието, адекватни учебни програми и щадяща за децата ни среда.

Стремежът ни да работим по осигуряване на достоен живот за нашите родители – пенсионери е насочен към конкретни мерки в социалната ни програма. Тя включва адекватни  помощи за хора с увреждания и контрол върху издаването на ТЕЛК решенията, с цел намаляване на злоупотребите в системата. Осигуряване на лични асистенти за нуждаещите се и подобряване на състоянието на държавните социални домове трябва да са приоритет за всяко отговорно управление.

Реформите, които залагаме в пенсионната система са промени във втори стълб на пенсионно осигуряване – ДЗПО, така че то да работи в полза на хората, а не да облагодетелства частни компании. Необходими са корекции във формулите за изчисление на пенсии, които да доведат до  балансирано увеличаване на този доход, независимо от годината на пенсиониране.

 Необходим е строг контрол върху осигурителните ни вноски,  както и контрол от страна на държавата за задължаването на работодателите да осигуряват работниците на реалната работна заплата, която получават.  

Вече показахме, че това, което обещаваме, го изпълняваме. 

Стига експерименти с живота, здравето и правото на достоен живот!

Време е за Възраждане с бюлетина № 12!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"