Цветан Василев с обвинения към Пеевски и Пепи Еврото (обзор)

Бившият банкер отказал да даде 1 милиард лева преди фалита на КТБ

“Господин аферист”, обърна се към бившия банкер Хамид Хамид от ДПС, верен на Пеевски

Комисията бе предвидено да не се проведе

Временната комисия за проверка на факти  и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаности на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика, дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и дейността на групата около бившия следовател Петьо Петров - Еврото, все пак се събра и бе изслушан Цветан Василев чрез видеовръзка. Въпреки драмите и умишленото забавяне на заседанието на комисията, такова все пак се проведе в почивка, дадена от председателя на НС.

В рамките на заседанието тонът очаквано се изостри. На първо място Цветан Василев обвини Делян Пеевски, че е инсталирал бившия главен прокурор Иван Гешев, а Петър Петров - Еврото, сочен за организатор на кръга “Осемте джуджета”, е бил “Главен технически организатор на подготовката на удара срещу КТБ” и впоследствие на повдигането на обвиненията, направени от Иван Гешев.” Той представи информация, че Любена Павлова е била в Женева и е предала компрометираща информация на американските служби. “Част от информацията е касаела и подготовката и удара срещу КТБ”, добави Василев. Тонът се изостри след въпрос от страна на депутата Хамид Хамид от ДПС, останал верен на председателя на партията Делян Пеевски. “Обвинява Ви българската прокуратура, не аз, затова че сте откраднали милиарди”, обърна се Хамид към Цветан Василев, като на репликата на втория бе рязък - “млъкнете, господин аферист!”. И съзря връзка между Василев и руския олигарх Константин Малофеев.

“Обвинението срещу мен е направено от човек, изхвърлен от българската прокуратура за накърняване на имиджа на правосъдната система (визира Иван Гешев, бившия главен прокурор - бел. авт.). И второ - ако прокуратурата работеше, едва ли щеше да бъде свикана такава извънредна парламентарна комисия”, контрира бившият банкер. Разказа - хора на Пеевски му искали 1 милиард лева малко преди фалита на КТБ, които той отказал да даде, като след това последвала акцията срещу кредитната институция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"