Цветанов за патриотите: Правителството е стабилно, нямаме разминавания по управленската програма

БСП и президентът Румен Радев са едно цяло, заяви зам.-председателят на ГЕРБ

Правителството е стабилно, няма разминаване в подхода на управленската програма. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по БТВ във връзка с напрежението при патриотите.

Той беше категоричен, че ГЕРБ ще успеят да издържат до края на управлението с „Обединени патриоти“ в този формат, Цветанов заяви. "Вчера имахме среща с ОП, днес в 11.00 часа ще продължим да правим тези срещи, за да изчистваме всички недоразумения, които се получиха през последните няколко седмици“, информира председателят н ПГ на ГЕРБ.

„Уверявам ви, че правителството е стабилно. Относно коалиционното споразумение и управленската програма (с патриотите) нямаме абсолютно никакво разминаване нито в подхода, нито в начина на реализирането си на тези си намерения“, добави Цветанов.

По думите му, срещите се правят за да може да се постигне деескалиране на напрежението, което се появява след медийните участия на някои от колегите му. „Убеден съм, че ще успеем да намерим пресечната точка, водени от интереса на България“, заяви Цветан Цветанов.

Той потвърди, че ГЕРБ ще подкрепи ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за приватизационен и следприватизационен контрол, което ще се гледа днес в парламента. "При нас няма никакъв лобизъм и защита на икономически лица или групировки. Взели сме правилното политическо решение и ще подкрепим мотивите на президента. Това не е безпрецедентен случай. Не трябва винаги да търсите конфликт между парламента и президентството", каза Цветанов.

"БСП и президентът на БСП Румен Радев са едно цяло. Съвсем нормално е те да координират действията си, защото влизането им във властта няма как да стане чрез избори”, заяви още лидерът на ПГ на ГЕРБ. „Остава впечатлението, че си поредният изпълнител на политически поръчки за влизане на едно временно правителство през задния вход”, добави Цветанов.

По повод изказването на президента Радев за оставените от служебното правителство 1,6 млрд. лв. и липсата им, той коментира, че „когато казваш „А” трябва да продължиш до края”

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"