Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ бие с 6,5% преднина, Герджиков на сигурен балотаж

Очертава се шестпартиен парламент, с шанс за седма партия, показва национално проучване на Центъра на анализи и маркетинг.

Изследването на Центъра за анализи и маркетинг е проведено в периода 22-26 октомври сред 815 души чрез пряко стандартизирано интервю "лице в лице". Финансирано е със собствени средства на агенцията. 

Според данните, на парламентарните избори за ГЕРБ-СДС биха гласували 22,3 на сто от твърдо решилите да гласуват, следвани от "Продължаваме промяната" - 15,8 на сто, "БСП за България" - 15,1 процента, "Има такъв народ" - 12,3 на сто. "Демократична България - Обединение" биха получили 11,8 на сто, ДПС -10,3 процента, "Изправи се БГ! Ние идваме" - 3,2 на сто. За "Възраждане" биха гласували 2,5 на сто, за ВМРО - 1,2 процента. "Друга партия" отговарят 3 процента, а 0,3 на сто ще отбележат "Не подкрепям никого".

„Мисля, че всички се убедиха, че това да си първи не значи да си победител. Или ако някой си го тълкуват като победа, това ще бъде пирова победа. Структурата на парламента не е по-различна, отколкото на предишните парламенти. И за какво ще трябва да се разберат - трябва да се разберат за правителство в мандата на „Продължаваме промяната“, коментира Павлов.

„52% са твърдо решени да гласуват, а под 50% със сигурност ще гласуват”, заяви още Юлий Павлов. Той посочи още, че броят на гласоподавателите в чужбина е намалял драстично:

„Реалните избиратели са само от България. От чужбина гласуващите са само 100-150 хил. за разлика от предишните избори. Позитивизмът намалява”, добави Павлов.

Относно президентските избори Юлий Павлов беше категоричен, че втори тур ще има и че балотажът ще е между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"