Центърът на София почерня от униформени, полицаите на протест в подкрепа на Калин Стоянов

Няколкостотин полицаи вече се събраха на протеста, организиран в подкрепа на министър Калин Стоянов, който изказа съмнения, че ще запази поста си в новия служебен кабинет на Горица Грънчарова-Кожарева след разговор с номинираната за министър-председател в събота. 

За демонстрацията късно вечерта в неделя във фейсбук началникът на "Специализирани полицейски сили" при СДВР Лъчезар Колев.

По думите му, мирният протест е срещу опита МВР да бъде употребено за политически цели. Той е категоричен, че "МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки".

На площада зад Народно събрание и в момента продължават да се събират не само служители на СДВР, но и на други структури - ГДБОП, ГДНП, СОБТ. Демонстрации си очакват  и пред областни дирекции в страната.

"Министър Стоянов е направил неща за МВР, които ни са направени за последните 20 години. Написах това съобщение с призив за мирен протест, защото политически партии употребяват МВР за каквито ш да било цели, това нещо нагнетява напрежение в служителите на МВР. Политиците се изказват и става много неприятно", заяви полицейски сили" при СДВР Лъчезар Колев.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"