ЦИК и МС ще работят за повишаване на доверието в изборния процес

ЦИК и МС ще работят заедно за да повишат доверието в изборния процес и изборите да бъдат прозрачни. Това стана ясно след среща между Централната избирателна комисия и Министерски съвет дават съвместно изявление във връзка с подготовката на изборите за народни представители, насрочени за 27 октомври 2024.

"Миналата седмица шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, проведоха работна среща с Централната избирателна комисия, на която бяха обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г.", каза Нейкова.

На тази среща е обсъдено взаимодействието между ЦИК и МС за подготовката за избора, обясни председателят на ЦИК.

„Обсъдихме предложенията постъпили до ЦИК. Те са изпратени да се наградят дейностите, които са предприети от ЦИК, така че заедно ЦИК и МС ще работим да повишим доверието в изборния подпроцес, да станат по прозрачни изборите“, каза още Нейкова.

Хартията за машините за гласуване отговаря напълно на изискванията. Тя ще бъде различна от тази, която беше използвана на предишните избори, увери също председателят на ЦИК.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"