ЦСКА завинаги!

ЦСКА завинаги! "Червеният" клуб е орисан да бъде №1 в България. Орисан е да пише история и да се спасява от "черните дупки".
Поколения се редят, но историята не се променя. Напротив - ЦСКА стана първият български клуб, който отстрани съперник в Европа след загуба в първия мач. Някои ще кажат - "Сейнт Патрикс" повече заслужаваше. "Червените" ще отвърнат: "Да си бяха вкарали положенията!"
Точно така е - футболът се играе на голове. А исторически, който "приеме" червената идея няма право на грешки. Така беше с покойния Альоша Димитров и гола му в 115-ата минута срещу "Гленторан" през 1981 година. Така беше с Амиран Муджири, който вкара в добавеното време срещу "Омония" през 2004-а. А също така и с целия тим, който победи кипърците през 1982 с 3:0 и падна "само" с 1:4 на Острова на Афродита. В последните години ЦСКА мина през "иглени уши" и дузпи срещу "Рига" и "Лиепая", мъчеше се с "малтийски сирени". Но нито веднъж не сбърка.
ЦСКА значи характер. И затова феновете сами се наричат "армейци", въпреки че отдавна клубът няма нищо общо с армията. Затова победата с 2:0 над "Сейнт Патрик" не е летва за класа, а на характер. Новият сблъсък с "Базел" ще е кошмарно трудено. Но така беше и преди две години. Швейцарците поведоха с 1:0 на лъскавия си стадион "Санкт Якоб" и паднаха с 1:3. Ауфвидерзеен, казват немско говорещите! Ето, ще се видим пак.
ЦСКА няма да е фаворит в мача, но който иска да подценява "червените". По-добре за тях. Обеца на ухото трябва да е мачът в Дъблин за българите. В теста за характера титуляри бяха само Иван Турицов и Георги Йомов - двамата, които играха и миналия сезон. По-младите да се учат, борят, заслужат местата си.
Иначе историята повелява - ЦСКА в Ейре не пада! И звучни провали в Европа не прави! До преди две години летвата беше плейофът. След това - групите. А сега? Поне да задържи статуквото.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Боян Бойчев

Този уебсайт използва "бисквитки"