ЦСКА не се качи на Олимп, но пътят е в тази посока

Жалко! ЦСКА беше близо. ЦСКА можеше. ЦСКА почти стигна върха на Олимп, почти разплака великия Роджър Федерер, дошъл от трети опит да гледа българския гранд като фен на любимия си тим.
Жалко! Минутки не достигнаха на „червените“ поне да стигнат до продължения срещу „Базел“. Бяха си го изковали с оглед двата дуела в плейофа от Лигата на конференциите. Повечето опит и повечето класа спасиха швейцарците и срещу ЦСКА, и в предишния рунд срещу „Брьондби“. Как да виним Густаво Бусато? Бразилският вратар се превърна в стена за съперниците в Европа. Вярно е, че вторият гол ще му тежи, но десетки други ситуации, включително срещу швейцарците, ще му се броят като медали. Да виним Християн Петров? Младото българче определено буди повече симпатии у феновете, отколкото новото нидерландско попълнение Брадли де Нойер. Видимо треньорът Саша Илич ще има дилема кой от двамата да слага титуляр на левия бек.
Разочарованието в ЦСКА е голямо и логично. Не само заради нещастно стеклите се обстоятелства, но и заради факта, че две години поред отборът игра в групите. Първо отстрани именно „Базел“ на същия стадион „Санкт Якоб“, а след това „Виктория“ (Пилзен), който сега чака дуели с „Байерн“, „Барселона“ и „Интер“ в групата на Шампионската лига. Трудно ще е на всяко „червено“ сърце до Нова година да гледа отстрани.
Двете участия в Европа обаче имаха и тъмен оттенък. Най-вече заради тях ЦСКА не издържа в битката за титлата. А именно златото в България най-лесно отваря вратите към участие в турнирите до Коледа. Сега големият враг „Лудогорец“ ще играе в Лига Европа и вниманието му ще е раздвоено. И за ЦСКА се очертава отличната възможност да трупа точки, точки, точки и пустата 32-а титла най-накрая да акостира на „Българска армия“.
„Не беше нашият ден – призна треньорът Саша Илич след загубата в Базел. – Важното е, че всички дадоха максимума. Че защитиха честта на фланелката!“
„ЦСКА изигра два отлични мача – коментира Петър Александров, четвърти в света. – Благодаря за поканата на „червените“ да присъствам. Радвам се, че се видях с големи ветерани като Димитър Якимов, Петър Жеков и Джони Велинов. Пожелавам успех на ЦСКА“
В спорта винаги един печели, другият губи. Важното е да излизаш с чест. ЦСКА напусна Европа по най-достойния начин. 
„Каква тежка битка, завършила с хепиенд“, написа швейцарският вестник „Блик“, отправяйки похвала към „червените“ за двата повече от тежки мача за „Базел“.
Жалко, ЦСКА! Мисията беше почти изпълнена! Честито на „Базел“ за реванша за преди 2 години! Както съдбата напоследък показва, догодина може да чакаме нови битки с ЦСКА.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Боян Бойчев

Този уебсайт използва "бисквитки"