ЦСКА продаде Соу на „Ростов“

ЦСКА продаде най-голямата си звезда Али Соу на руския „Ростов“. Сделката беше финализирана, след като гамбийският нападател вкара триумфално последния си гол за „червените“ – при 1:0 срещу „Славия“. Още през лятото Соу беше пред трансфер във френския „Дижон“. Тогава в последния момент двата куба закъсняха с подписите и затова сделката се провали. Цената на голмайстора е същата – 4 милиона евро. През миналото първенство „Ростов“ завърши на пето място в класирането на руската Висша лига.

ЦСКА направи поредна гръмовна сделка. Тази зима клубът даде под наем Валентин Антов на „Болоня“ за 500 000 евро с опция да бъде купен в края на сезона за още 3,5 милиона. Тръгна си и Юнус Санкаре, за когото „червените“ взеха 600 000 евро от „Панатинайкос“. Друг изходящ трансфер е Ахмед Ахмедов в „Нефтчи“ (Баку).

В последните години ЦСКА се доказа като най-добрия износител на футболисти. В посока „Каляри“ отиде Кирил Десподов (4,5 милиона евро), Антон Недялков в „Далас“ (2 милиона долара), Фернандо Каранга в „Хенан“ (4 милиона евро) и Мауридес в „Анянг“ (1,5 милиона евро).

Треньорският щаб на ЦСКА се надява новото попълнение Джорди Кайседо да е качественият заместник на Али Соу в атаката. Първите впечатления са, че еквадорецът е дори по-добър от гамбиеца. „Червените“ изостават на 6 точки от „Лудогорец“ в битката за титлата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"