ЦСКА с шанс за Европа догодина

Радостта на ЦСКА от 3:0 над „Левски“ бе помрачена ден по-късно. УЕФА отказа да допусне „червените“ до евротурнирите. В своя официален сайт централата оповести, че заради трансформациите миналото лято документи на ЦСКА няма да бъдат разглеждани това лято и следващото. И докато за този сезон всичко е решено, „червените“ имат възможност да се борят за следващия. Шансът е хората на президента на УЕФА - Александър Чеферин, да разгледат миналата година като първа от дисквалификацията. Тогава ЦСКА се класира заради спечелената купа на България, но старото дружество обяви фалит.

Всичко това обаче е в сферата на вероятностите. Ръководството е изправено пред дилема какъв път да предприеме - с мащабна селекция и гонене на титла или по-скромен бюджет за нови предвид европейската дисквалификация. ЦСКА ще пусне жалба до Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА. Освен това клубът изисква цялата кореспонденция между БФС и евроцентралата, опасявайки се, че има покрити елементи от нея.

За феновете на ЦСКА остава само радостта от поредната „тройка“ срещу „Левски“. За шести път в последните 6 години „червените“ вкарват по три гола във вечното дерби. В този период ЦСКА има 4 победи с по 3:0 и две по 3:1. И само две поражения от „Левски“. „Сините“ пък за втори път поред влизат административно на мястото на ЦСКА в евротурнирите. Първият път бе през 2008 г., когато „червените“ станаха шампиони и им бе отнет лицензът.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"