ЦСКА се раздели с Чатакович

Наш пратеник

АНТАЛИЯ – ЦСКА и Хамза Чатакович се разделиха по взаимно съгласие. Босненският халф дойде през лятото, но не успя да се наложи при треньора Стойчо Младенов. Върхът в кариерата на Чатакович е попадението за 2:3 срещу „Рома“ в Лигата на конференциите.

„Понякога така се получава във футбола – философски каза халфът, който напусна лагера в Анталия. – Вярвам, че момчетата ще се преборят за титлата в края на сезона.“

Чатакович е третият напуснал ЦСКА през зимната пауза след продадените Карел Матс и Пламен Гълъбов. Новите попълнения са Маурисио Гарсес и Браян Морено.

Угроза от спиране на входящи трансфери надвисна над „Българска армия“. Решение на швейцарския върховен съд определи, че клубът трябва да плати около 500 000 евро на бившия си играч Юнес Бенжалюн. Тя ще падне, ако финансовият казус бъде решен напълно следващата седмица.

От друга страна решението на съда още веднъж показва, че ЦСКА е наследник на обявилото несъстоятелност през 2016 година дружество ПФК ЦСКА АД. Предвид последователните действия на новото ръководство на „червените“ истинска заплаха за наказание на клуба не би трябвало да се очаква. Бенжалюн е един от многото футболисти с огромни заплати, доведени в ЦСКА в периода 2010-2013 година.

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Боян Бойчев

Този уебсайт използва "бисквитки"