ЦСКА ще залага на българското

Българи ще са в основата на ЦСКА. Клубът даде кръстопътна пресконференция след проваления сезон, завършил без място в Европа, и обяви едно ново попълнение. Нападателят Иван Тасев идва при „червените“ от „Пирин“, макар и за него да се знаеше отдавна. Връщат се от престои под наем Марк-Емилио Папазов, Росен Маринов, Асен Дончев и Симеон Александров.
„Имаме идея да привлечем още двама българи“, каза изпълнителният директор по спортно-техническите въпроси Филип Филипов.
Защитникът, участвал в последния златен дубъл на ЦСКА през 1997 г., призна, че реално няма шанс за титла през следващия сезон. „Ще ни трябват три трансферни прозореца, за да създадем отбор“, каза Филипов. Нахлуването на фенове на последния ни мач е накарало доста от желаните футболисти да се откажат да дойдат. Освен това клубът не може да им предложи европейски футбол.
От ЦСКА си тръгват с изтичащи договори капитанът Юрген Матей, Мено Кох, Енес Махмутович, Данило Асприля и Фернандо Каранга. Клубът разговаря за подновяване на контракта на Иван Турицов.
ЦСКА обяви и новата структура. На върха е „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и спорт“ с учредител Данаил Илиев.  Другият съсобственик като физическо лице е Христо Стоичков. Управителният съвет е съставен от Ангел Борисов, Стоян Орманджиев и Филип Филипов. Финансов директор на ЦСКА става Петър Стоянов, а технически – Михаил Александров. Скаутското звено ще се оглавява от Иван Славов, а шеф на академията остава Костадин Ангелов.
Новата управа представи и Томислав Стипич като нов треньор. „Знам какво се очаква от мен – каза хърватинът. - ЦСКА има армия от фенове. Усетих, че това е моето място и вече част от моята кръвоносна система. Работя с идеята да съм в ЦСКА до живот. Гласувано ми е доверие, за да върнем славата на този славен клуб. Усещам, че попаднах на правилното място. Резултатите ще дойдат.“

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"