Църквата скочи срещу събор за духовно-енергийно изцеление

Общината подсигурила зала за енергийните събрания

Биолечители се събират в Петрич

Неврокопската епархия скочи с огромно неодобрение срещу предстоящото провеждане на Събор за духовно-енергийно изцеление, организирано от лечителя Славко Матанович. От месеци се рекламира провеждането му в Петрич, обявен като първо по рода си събиране на най-великите биолечители.

Очаква се този уикенд да пристигнат над 2000 души в южния град. Общината ще участва в събора, като е подсигурила зала за енергийните събрания.

По този повод Неврокопският митрополит Серафим излезе с обръщение, в което заявява: “Неврокопската света митрополия обръща сериозно внимание на обществеността, вярващия народ и свещенството на Неврокопска епархия за опасността от така нареченото събитие “Събор на духовно-енергийното изцеление”. “Лечителите”, които заляха обществото ни през 90-те години на XX в., сега отново се опитват да се афишират, този път като биотерапевти. (...) Съборът проповядва и разпространява практики и учения, противни на здравата духовност и оставя непоправими следи в душите на хората”.

“Ние участваме като осигуряваме логистична подкрепа, не виждам нищо лошо в провеждането на събора”, каза кметът на Петрич Димитър Бръчков.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"