Част от жителите на плевенското село Николаево останаха четвърти ден без вода

Част от жителите на плевенското село Николаево са четвърти ден без вода. Причината за това е, че от 18 юни се извършват строително-ремонтните дейности по присъединяването на реконструиран участък от довеждащ водопровод "Черни Осъм" към съществуващия водопровод при пътен възел "Плевен" на автомагистрала "Хемус", съобщиха пред БТА от "Водоснабдяване и Канализация" (ВиК) в Плевен.

Водоподаването е било прекъсвано за различен период от време освен за село Николаево, но и за Брестовец, Бохот, Къшин, Ласкар, Ралево и Тодорово. Това са селища, които черпят вода основно от "Черни Осъм", уточниха от водоснабдителното дружество.

Към момента е възстановено водоподаването на посочените селища. Проблем има все още за водоснабдяването във високата част на село Николаево. В центъра на населеното място вода има, както и в местността Горемлъка, където водата практически не е спирала.

В момента екипи на ВиК-Плевен са на място. Очаква се в късните следобедни часове водоснабдяването да се нормализира. Осигурени са две водоноски, добавиха от дружеството.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"