Частични заледявания по високите планински части в община Сливен

Частични заледявания се образуваха в Балкана на Сливен в деня на първия сняг – предупредиха от общината. Сутринта по високите планински части имаше 10-15 снежна покривка. По-късно валежът започна да спира и на места шосета се е образувала поледица. От общината предупредиха  шофьорите да бъдат много внимателни и да не тръгват на път, ако автомобилите им не са подготвени за зимните условия.

В Сливен не падна сняг. Но с понижаването на температурите през деня започна да се образува поледица на някои места по улиците и тротоарите. Населени места без ток и вода нямаше.

От Котел предупредиха шофьорите да бъдат особено внимателни, тъй като главният път, който минава край балканското градче, е с много и опасни завои. Ден преди планината да започне да побелява две сестри от Русе се преобърнали с колата си на един от острите завои. Автомобилът им направил кълбо и се плъзнал по таван. За късмет, това не станало от онази страна на шосето, където има дълбоко дере. Двете жени били силно изплашени, но се отървали без драскотина.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"