Червен код за валежи в Царево, Малко Търново и Приморско, в останалата част от страната ще е облачно

Предупредителен код за значителни валежи е в сила за седем общини от област Бургас за днес, сочи справка на интернет страницата на Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ).

С предупредителен жълт код са общини Бургас, Средец и Камено. Там се очакват количество валежи около 20-35 мм за 24 часа или интензивен валеж до 30 мм за шест часа.

С предупредителен оранжев код е община Созопол. Там се очаква количество валеж около 35-65 мм за 24 часа или интензивен валеж над 30 мм за шест часа.

С най-високата степен на предупреждение – червен код, са общините Царево, Малко Търново и Приморско. Според данните на НИМХ се очакват валежи с количество над 65 мм за 24 часа.

Над по-голямата част от страната днес облачността ще се задържи значителна, в югоизточните райони до обяд ще има валежи от дъжд. Около и след обяд над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната - умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 28°.

В началото на новата седмица ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове, над източните и планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността, на места там - и краткотрайни валежи, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северната четвърт, в западната половина временно ще бъде тихо. Температурите слабо ще се повишат.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"