Черен рекорд за почернения „Реал“

Истински шок за „Реал“! Най-успелият клуб в света ще играе финал… срещу „Борусия“ (Мьонхенгладбах) за оцеляване в Шампионската лига. А дори точка може да е недостатъчна, след като „Реал“ катастрофира с 0:2 срещу „Шахтьор“ (Донецк).
„Не се притеснявайте, момчета – обърна се към журналистите Зинедин Зидан след разочароващото 1:1 срещу „Виляреал“ в първенството. – Продължавайте да правите това, което искате. Аз ще работя.“
Зидан е човекът, донесъл три пъти Шампионската лига на „Реал“. Заслужава време и доверие. След репликата му към журналистите на 21 ноември формата на „Белия балет“ става от лоша по-лоша. В събота дори „Реал“ падна у дома от „Алавес“. На републиканския стадион в Киев грандът владееше повече топката, стреляше по-често, но извинения няма. Дори фактът, че отсъстваха Еден Азар и Серхио Рамос.
„Не можем да вкарваме голове този сезон“, призна Тони Кроос. В последните 12 мача Марко Асенсио не се отличи нито с попадение, нито с асистенция. Рафаел Варан вече е виновен пряко за три гола във вратата на „Реал“. Рекордът е черен – никога в историята си клуб №1 в света не е допускал 9 попадения в 5 мача от груповата фаза.
Колкото и да е голям култът към Зидан, мадридският вестник „Марка“ вече гласи негов наследник – Маурисио Почетино. Една година аржентинецът е без работа, след като бе уволнен от „Тотнъм“.
„Чувствам се силен и уверен в работата си“, рече Зизу в Киев. За негово нещастие обаче „Интер“ победи „Борусия“ с 3:2 в Мьонхенгладбах и се върна в играта. Всеки в групата може да продължи. „Борусия“ със сигурност не може да стане четвърти и ще играе поне в Лига Европа. А храбрият „Шахтьор“ тръгва на лов за италианци в Милано и ако спечели, няма как да бъде изпреварен за осминафиналите. Украинците се надяват Жуниор Мораес, бивш ас на ЦСКА, да се възстанови. Бразилецът бе контузен от Рафаел Варан още в началото на мача.


УЕФА готви тотална реформа на Шампионската лига

Абсолютно нов форма на Шампионската лига подготвя УЕФА според информации на британския вестник „Таймс“. Още не е ясно дали в основната фаза на турнира ще участват 32 отбора, както е досега, или 36.
Всички отбори ще бъдат в една група. Ще изиграят по 10 мача – пет като домакин и пет като гост. Това означава, че не всички ще се срещнат един срещу друг. Отново ще има поставени. Но водачите в групата ще се срещат и помежду си.
Мачовете ще се играят през есента и зимата. Когато десетте кръга минат, се прави класиране според резултатите. Първите 16 отбора продължават на осминафинал в Шампионската лига. Следващите осем остават в 1/16-финал в Лига Европа. А последните отпадат. Ако УЕФА приеме този формат, той ще влезе в сила от 2024 година.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"