Човешка грешка погубила „Шапекоензе“

Човешка грешка е довела до самолетната катастрофа с отбора на „Шапекоензе“. Това признаха колумбийските авиационни власти след проведения обстоен анализ на инцидента от 29-ти ноември. Загиналият пилот Мигел Кирога е виновен за това, че не е презаредил гориво на път за Медеин и не е съобщил на време за проблем с двигателя.

"Няма технически проблем, а всичко е в резултат на човешки грешки – се казва в доклада.- Към това прибавяме действията на ръководството на авиокомпанията и решенията, които са взели авиационните власти в Боливия относно организацията на полета. Всички те са били неприемливи. Освен че е останал без гориво, самолетът е бил претоварен с 400 кг повече от лимита си, а на всичко отгоре не е бил сертифициран да лети на такава височина, на каквато го е сторил по време на полета".

Обвинения са повдигнати срещу изпълнителния директор на авиокомпанията Густаво Гамбоа, съсобственика Марко Бенегас и извършилата технически преглед на самолета Селия Кастедо. Последните двама са в неизвестност.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"