Шакира - В латино сага

Една от най-популярните и обичани светски двойки - певицата Шакира и футболистът Жерар Пике обявиха, че се разделят. Причината били куп изневери на звездата на “Барселона” със знайни и незнайни жени. Двамата започват съдебна битка за милиони, в която трябва да разделят внушителни имоти и попечителството над двете си деца.

Точно приключи холивудската съдебна сага между Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд, която цял свят гледаше с нездрав интерес, и започва нова история, достойна за сериал, този път латиноамерикански.

Колумбийската певица Шакира и испанският футболист Жерар Пике обявиха официално, че се разделят след 11 години съвместен живот. “Със съжаление потвърждаваме, че се разделяме. За доброто на нашите деца, които са наш най-голям приоритет, ви молим да уважавате личния ни живот”, заяви в двойката в съвместно комюнике, без да посочи конкретна причина за края на своя романс, макар че веднага гръмна новината, че Пике е изневерил на половинката си.

Испанските медии разпространиха слухове, че “партитата на футболистите са излизали извън контрол”, а Пике и негов приятел са били придружавани от други жени в хотела им в късните часове на нощта. До момента най-разпространената версия беше, че Пике е имал интимна връзка с майката на своя съотборник - 17-годишния Гави. Сега обаче се твърди, че Пике е изневерил на своята половинка от 2010 г. насам с 20-годишна девойка, която се занимава с настаняване на гости и организацията на различни събития. Тя работи, докато учи в университет. Според слуховете Шакира заварила Пике и въпросната блондинка заедно в семейната къща и бързо изгонила бащата на двете си деца от нея. В момента футболистът живее в бившия си ергенски апартамент в Барселона, докато певицата и двамата им сина - Милан и Саша, са в имението.

Няма да е никак преувеличено да се каже, че любовта между Шакира и Пике пламва от пръв поглед. Те се срещат през 2010 г. на снимките на видео клипа към песента “Waka, Waka”, която бе официалния химн на Световното първенство по футбол в ЮАР.

Въпреки че романсът им започва още там, двамата предпочитат да запазят любовта си далеч от медийното пространство и крият връзката си от света в продължение на почти една година. Нещата се променят през месец май 2011 г., по време на концерт на носителката на “Грами”, който се състои в Барселона. Тогава Жерар се качва на сцената и я прегръща. През септември 2012 г. певицата обявява в своя официален сайт, че е бременна. В началото на 2013-та се ражда първият им син Милан, а през 2015-та вторият - Саша. Много преди да срещне Пике Шакира е суперзвезда, една от най-продаваните и обичани изпълнителки на световната сцена.

Тя се ражда като Шакира Изабел Мебарак Рипол на 2 февруари 1977 г. в Баранкиля, Колумбия. Името ѝ в превод от арабски означава изящна жена. Баща ѝ е с американско гражданство, но по произход е от Ливан, а майка ѝ е колумбийка. На 13 години Шакира се мести да живее в Богота и издава първия си албум, с име “Magic”, който постига слаб успех и то само в родната ѝ страна.

Следващият ѝ албум “Danger” има същата участ и Шакира се захваща с актьорство. Първата ѝ роля е в колумбийски сериал с името “El Oasis”, но се оказва, че и актьорството не ѝ се отдава. По това време звукозаписната компания Sony Music, продуцираща първите ѝ два албума, и възлага задача да напише песен, която да бъде включена в музикалната компилация “Rock en Espanol”. Шакира създава парчето “Donde Estas Corazon”. Така през 1995 г. тя отново се завръща към музикалната си кариера и издава албум с името “Pies Descalazos” (Боси крака), който включва песента “Donde Estas Corazon” и донася най-после желания успех на изпълнителката.

Шакира започва съвместна работа с Емилио Естевес Младши по следващия си албум, наречен “Where are the thieves”. Продукцията струва 3 млн. долара и постига небивал успех като всички я определят за най-добрата реализация на Шакира. Съчетанието на рок и латино ритми в този албум го правят много популярен по цял свят и така Шакира издава MTV Unplugged, който е Live варианта на “Where are the thieves”.

Сингълът “Whenever, Wherever”я изстрелва до челните места в топ класациите за 2002 г. Шакира бързо става известна като ослепителната и сексапилна изпълнителка, която включва в танците си многобройни чувствени движения и известна доза арабски ритми.

По-късно Шакира издава още един сборен албум с най-големите си хитове “Grandes exitos. Shakira: Live & Off the Record. До момента тя има зад гърба си 11 самостоятелни албума и десетки хитове.

 

Свалих я с въпрос за времето

Всичко започна, когато реших да ѝ пиша съобщение, с което да я попитам как е времето в ЮАР, където предстоеше световното първенство по футбол. Тя беше пристигнала няколко дни преди мен. Беше глупав въпрос, който заслужаваше отговор от рода на: “Вземи си яке”, но тя започна редовно да ме информира за промените в климата. В един момент ѝ казах, че ще спечелим състезанието, за да я видя отново на финала, когато тя щеше повторно да пее. Така и се случи. След това нещата между нас се развиха мигновено, аз веднага си помислих, че това е моята жена и искам да имам деца от нея.

Футболистът Жерар Пике

 

Възхищавам се от енергията ѝ

Шакира е невероятен изпълнител и аз много ѝ се възхищавам за енергията, която има. На сцената тя е лавина от емоции, цялото ѝ тяло се потапя в музиката. В реалния живот тя е добра, организирана и чудесна майка. След толкова години все още мисля, че шоуто, което направихме заедно на финала на “Супербоу” е един от най-великите мигове в моята кариера. Това беше преживяване, което няма как да се повтори, но аз, тя и публиката ще го помним дълго. Дано отново се срещнем на голяма сцена.

Певицата и актриса Дженифър Лопес

 

Няма война между нас

С Шакира стартирахме кариерите си горе-долу в един период и заради това, че двете пеем на испански и имаме подобен темперамент на сцената, бързо започнаха да ни сравняват. Феновете и медиите създадоха някаква война между нас, за която и двете не сме допринесли особено. Аз гледам своя път, не деля нищо с нея. Ако трябва да сме обективни - нейната музика е повече рок, а аз правя поп и латино песни. Всеки има своите фенове, няма смисъл от това напрежение.

Певицата Талия

С благотворителна кампания за деца

Шакира оглавява и хуманитарна фондация за помощ на деца. Нейното име е “Pies Descalazos” (‘Боси крака’). До момента фондацията е построила три училища в Колумбия и е помогнала на много деца, изгонени следствие на партизанската война в нейната родина. През октомври 2003 г. UNICEF обявява Шакира за свой Световен посланик на добра воля, което я нарежда между най-младите в историята посланици на UNICEF. Тя успява да се възползва от славата си и като пуска няколко парфюма, носещи нейното име и става рекламно лице на куп популярни марки.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"