Шанън Дохърти остана без пари

Актрисата иска издръжка от бившият си съпруг

Шанън Дохърти търси издръжка от бившия си съпруг Кърт Исваринко, с когото се разведе миналата година след 14-годишен брак. Актрисата се бори с рак на гърдата в терминален стадий и остана без пари.

53-годишната звезда от сериалите "Чародейките“ и "Бевърли Хилс 90210" подаде искане за издръжка и за плащане на адвокатски хонорари от бившия си съпруг Кърт Исваринко. Според източник, Дохърти е поискала 15 343 долара като месечно плащане „със задна дата към 1 юни 2024 г.“, както и еднократна сума от 9 100 долара за адвокатски хонорари.

Напоследък Шанън не може да работи поради заболяването си и живее с остатъчен доход от проекти, в които е участвала преди брака си. Тя каза, че "по-голямата част" от приходите й идват от „Чародейките“, в който тя играе Прю Халиуел през първите три сезона от 1998 до 2001 г. Актрисата подаде молба за издръжка само защото стрийминг платформите планират скоро да спрат излъчването на поредицата, което означава, че тя ще загуби по-голямата част от доходите си.

„Поради продължаващи здравословни проблеми аз практически не мога да работя и нямам перспективи за работа в бъдеще, почти целият доход, който получавам, са остатъчни средства. Наскоро научих, че от 30 юни 2024 г „Чародейките“ вече няма да се излъчва на никоя голяма платформа за стрийминг. В резултат на това моите бъдещи остатъчни доходи ще бъдат драстично намалени“, обясни Дохърти в правните документи.

Освен това актрисата може да загуби здравната си застраховка от Гилдията на актьорите поради липса на работа. От 2022 г. тя има само една малка роля - във филма "Човешка тъмнина", излязъл тази година. А всички процедури, свързани с нейното заболяване, струват много пари.

Звездата също така твърди, че 49-годишният Исваринко, за чиято изневяра разбра преди мозъчната си операция, не би трябвало да има проблеми с плащането на издръжка и на медицинските ѝ сметки (през 2023 г. техният размер е бил 21 640 долара), тъй като той редовно харчи пари за развлечения и луксозни вещи.

„Докато не бях в състояние да работя и правех прекомерни медицински разходи, непокрити от застраховка, за да се подложа на експериментално лечение с надеждата да удължат живота ми, Кърт използваше самолети, харчеше хиляди долари за спа процедури, бижута и маркови дрехи за своя „агент“, като същевременно декларира, че няма достатъчно пари, за да ме издържа“, твърди Дохърти в изявлението си.

Шанън Дохърти се бори с рак на гърдата от 2015 г. Актрисата се подложи на мастектомия, а също така премина химиотерапия и лъчетерапия. Тя съобщи, че е в ремисия през 2017 г., но болестта се върна през 2019 г. Миналата година звездата обяви, че болестта й е прогресирала: ракът е метастазирал в мозъка.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"