Шарън Стоун откри седмицата на модата в Париж с видеопослание

Млади дизайнери стартираха Седмицата на женската мода прет-а-порте в Париж с виртуални презентации - формат, избран от повечето марки в разгара на коронавирусната пандемия, с изключение на водещи имена като "Диор", "Ермес", "Луи Вюитон" и "Шанел", които ще организират шоута на живо. 

Американската актриса Шарън Стоун обяви началото на модната седмица с видеопослание, качено на сайта на Френската федерация за мода. В него холивудската звезда отправя призив към дизайнерите да помислят за "по-справедливо представяне на силните и еманципирани съвременни жени". 

От шестте марки, които показаха колекциите си в понеделник, четири са нови участници в официалния календар, включващ 84 модни къщи - знак, че Париж е мястото за представяне, въпреки ситуацията с Ковид-19.

Сред новите брандове е Situationist - модна къща, основана през 2015 г. от грузинския дизайнер Иракли Русадзе. Той е известен и като защитник на ЛГБТ общността в родината си, белязана от патриархални традиции.

Сред новите лица е и младата дизайнерка от Лондон Уелс Бонър, чийто стил смесва чернокожата култура и британската традиция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"