Шефът на "Роскосмос" Рогозин: "Сармат" няма да иска разрешение за полет от страхливите българи

Генералния директор на руската космическа агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин реагира на информацията от неделя, че България, Северна Македония и Черна гора са отказали да предоставят въздушен коридор на самолета, с който министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров трябваше да посети Сърбия.

„Ето с какво е добър "Сармат". Той няма да иска никакво разрешение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и шведите“, написа Рогозин в туитър.

Наскоро шефът на "Роскосмос" официално заяви пред медиите, че фактически агенцията вече е станала част от въоръжените сили на Русия и възнамерява най-активно да ги подпомага. 

Миналата седмица Рогозин заяви пред ученици и студенти, че "Сармат" може да унищожи половината крайбрежие от континента, който Русия сметне за враждебен. А седмица по-рано заплаши Москва да заличи Украйна от картата с неядрени оръжия и добави, че руските ядрени сили могат да ликвидират НАТО за половин час.

Междуконтиненталните балистични ракети "Сармат" все още са в изпитателна фаза и не са приети на въоръжение в руската армия. Такава ракета беше тествана на 20 април, а самият Дмитрий Рогозин посочи, че те ще бъдат поставени на бойно дежурство през есента.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"