Шон Комбс-Пъф Деди: Рап чудовище

Миналата седмица арестът на един от най-известните и продавани рапъри Пъф Деди заради обвинения в сексуални посегателства разтърси артистичния свят и се превърна във водеща световна новина. Тогава обаче не бяха разкрити подробности за зверствата, в които е уличен носителят на “Грами” - сега 14-те страници обвинителен акт станаха публично достояние - насилие, секс, побои, наркотици, изнудване на жени с цел принуждаване да проституират - любимият изпълнител и продуцент на милиони от близкото минало се оказа истинско чудовище.

Някога една от най-влиятелните фигури в хип-хопа и в музиката изобщо, Пъф Деди (Шон “Диди” Комбс), беше арестуван на 16 септември и не се призна за виновен по повдигнатите му куп обвинения. Пъф и неговият бизнес Combs Enterprise са уиличени, че участват “в постоянен и всеобхватен модел на злоупотреба с жени, сред които малолетни, и други лица”. Според документите, насилието е било с огромни мащаби. Съобщава се, че Диди, чието истинско име е Шон Комс, е манипулирал жени да правят секс с мъже проститутки, докато той е наблюдавал и понякога е записвал по време на своите “превъртания” или “избухвания” - събирания с алкохол и наркотици, на които е използвал влиянието си, за да примамва жертви за сексуални действия. Тези партита понякога продължавали с дни. Твърди се, че рап магнатът също така е организирал транспортирането на проституиращите и неговите жертви през държавните граници. По време на драматичните обиски в имотите на Диди в Маями и Лос Анджелис, федералните власти са конфискували десетки “доставки” за партитата, сред които наркотици и “повече от 1000 бутилки бебешко олио и лубрикант”.

Дългият обвинителен акт включва още десетки скандални и смущаващи твърдения. На Шон “Диди” Комбс беше отказано да бъде пуснат под гаранция за втори път, тъй като срещу него са повдигнати няколко обвинения, включително за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, притежание на наркотици и огнестрелно оръжие.

Американският окръжен съдия Андрю Л. Картър заяви, че правителството е доказало “с ясни и убедителни доказателства, че няма условие или набор от условия”, които да гарантират сигурността на обществото, и че рапърът и музикален магнат няма да манипулира свидетели.

54-годишният Деди беше изведен от полицаи в хотел “Парк Хаят” в Манхатън, Ню Йорк, миналия понеделник.

Адвокатите, представляващи рапъра, поискаха от съдията да му позволи да изчака процеса в луксозния си дом на остров близо до Маями Бийч, а не в затвора в Бруклин. Но прокурорите се противопоставиха на това предложение, като заявиха, че съществува твърде голям риск Пъф Деди да заплашва или да навреди на свидетели. Адвокатите на Деди предложиха пакет от 50 млн. долара гаранция в замяна на освобождаването му под домашен арест с GPS наблюдение и строги ограничения за това кой може да го посещава. Защитавайки тезата си да го остави зад решетките, прокурорът Емили Джонсън заяви пред съдията, че Комбс отдавна е сплашвал както обвинителите, така и свидетелите на предполагаемите си злоупотреби.

Джонсън цитира текстови съобщения от жени, които твърдят, че Пъф Деди ги е принуждавал да участват в “Freak Offs”, а след това ги е заплашвал, че ще пусне изрични видеозаписи, в които те участват в сексуални действия.

Пъф Деди някога беше една от най-влиятелните фигури в хип-хопа - известен като продуцент и мениджър на покойния Notorious BIG, както и като самостоятелен рапър с хитове като I'll Be Missing You, Come With Me и Bad Boy For Life. През 2017 г. оглавява класацията на списание “Форбс” за най-добре платените знаменитости със спечелени 120 млн. долара в рамките на година. През ноември обаче бившата му приятелка, R&B певицата Каси, подаде съдебен иск, в който го обвинява, че е принуждавал нея и други хора към нежелан секс под въздействие на наркотици.

Искът беше уреден за един ден, но месеци по-късно CNN излъчи запис от охранителна камера на хотел, на който се вижда как Деди удря и рита Каси и я хвърля на пода.

 

Оргии и мацки без прекъсване

За известно време живях с Пи Диди през 90-те, когато бях само на 13-14 години и видях страшни неща. Той ми предложи да отида в дома му, за да “видя какво представлява начинът на живот на музикант”. Мястото на Пъфи просто беше пълно с мацки и оргии без прекъсване още тогава, не искам да мисля какво е станало когато е бил вече по-богат и влиятелен. Беше доста диво.

Рап звездата Ъшър

 

Цял живот ще се възстановявам

Не пожелавам на никоя жена да изпита това, на което бях подложена по време на връзката ми с Шон. И след това останалото, когато опитах да прекратя нашите отношения и се реших да повдигна обвинения. Той е опасен за обществото. Това ме превърна в човек, който никога не съм мислила, че ще стана. С много упорит труд днес съм по-добре, но цял живот ще се възстановявам от миналото си. Благодаря на всички, които отделиха време да се заемат сериозно с този въпрос.

Бившата му приятелка - певицата Кас

 

В музиката е наистина успешен

Пъф Деди е истинска рап икона на своето време, защото освен много хитове, той успява да направи и бизнес от своята любов към музиката. Той се е доказал и като успешен продуцент, знае как да изгради целия образ на своите изпълнители. Не искам да коментирам какъв е в личния си живот, защото не го познавам в такава светлина - музиката ни събра и там той е значима фигура.

Певицата Бионсе

Толкова лош, колкото Джефри Епщайн

Пъф Деди е държал в имението си в Маями стаи, пълни със секс играчки, скрити камери и бельо, според федерален източник, който заяви, че опозореният рапър е “толкова лош, колкото и Епщайн”. Един от агентите на Министерството на вътрешната сигурност, които помогнаха за обиска на жилището на Деди във Флорида, твърди: “Според мен той е толкова лош, колкото и Джефри Епщайн”, визирайки покойния педофил, който се обеси зад решетките. “Тези жени са били толкова млади.” Вътрешните служители казват, че виждат много прилики между Деди и Епщайн, що се отнася до тяхната жестокост и мащаб на престъпленията.

 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"