Шоуто на Моуриньо е №1 в Европа

Жозе Моуриньо няма равен на себе си. И на 61 години той е Специален в най-различни аспекти. Треньорът на „Фенербахче“ получи червен картон от рефера Клеман Тюрпен при 1:1 срещу „Манчестър Юнайтед“ в Лига Европа. Моуриньо изригна за неотсъдена дузпа в полза на отбора си.
„Съдията ми каза нещо невероятно – рече Специалния. - Едновременно бил видял ситуацията в наказателното поле и моето поведение на страничната линия. Значи със 160 км в час едното му око вижда едното, а другото – другото. Без съмнение това е най-добрият съдия в света. Аз видях инцидента и не искам да говоря за него.“
В телевизионното студио Пол Скоулс, легенда на „Манчестър Юнайтед“, се възхити от Моуриньо. „Интервюто му беше по-добро от мача – каза бившият английски национал. - Добре беше да видим тази версия на Моуриньо отколкото онази, когато водеше „Манчестър Юнайтед“.“
И докато Специалния отне шоуто на стадиона и събра погледите на всички в Европа, „дяволите“ вече 12 месеца са без успех в турнирите. И след като „Юнайтед“ допусна 17 гола в последните си пет гостувания, то сега едното попадение на „фенербахче“ изглежда съвсем в рамките на допустимото. Последната победа на английския гранд датира от 24 октомври 2023 година срещу „Копенхаген“ в Шампионската лига – 1:0 у дома.
Сега Кристиян Ериксен даде преднина на „Юнайтед“ още в 15-ата минута, но Юсеф Ен-Несири изравни ведната след почивката. Така „дяволите“ са 21-и в класирането на Лига Европа с три ремита от първите три мача. На всичкото отгоре бразилското крило Антъни напусна терена на носилка, а от стадиона излезе с патерици. Тепърва ще се правят тестове, за да се разбере състоянието му.
В коментара си след мача Пол Скоулс не говори само за Моуриньо. „При Ерик Тен Хаг няма никакво развитие в „Юнайтед“, ядосва се легендата.
Традиционно гостуване на британски отбор на Острова не мина без безредици. На около километър от прочутия площад Таксим група от петима англичани бяха нападнати от 50-ина турски фенове. Враждата е прочута от 2000 година. Тогава двама запалянковци на „Лийдс“ бяха намушкани смъртоносно с ножове. Местните власти ги обвиниха, че уринирали върху турското знаме.
Най-емоционалният мач на вечерта обаче беше в Лигата на конференциите. Всички фенове на „Панатинайкос“ и „Челси“ като един издигнаха плакати с №32 и снимка на нещастно загиналия Джордж Балдок. Англичанинът бе футболист на ПАО и бе намерен умрял в басейна на дома си. Накрая „Челси“ спечели с 4:1, но гърците благодариха за моралната подкрепа. Това бе първото домамакинство на „Панатинайкос“ след кончината на Балдок.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"