Шофьор с 3,11 промила алкохол в кръвта се удари челно в товарен автомобил край видинското село Иново

Пиян 46-годишен шофьор на лек автомобил „Фолксваген Голф“, движейки се с несъобразена скорост, вчера вечерта, от видинското с. Иново в посока с. Майор Узуново, на десен завой навлязъл в насрещното платно и се ударил в предната лява част на товарен автомобил „МАН“. За щастие при челния удар няма ранени и пострадали, само на двете превозни средства са нанесени материални щети, съобщават от ОДМВР-Видин.

Шофьорът на леката кола, който пътувал сам, е с повърхностни наранявания и без опасност за живота. При тестване с дрегер пробата му отчела рекордното наличие на алкохол 3.11 промила. Той дал и кръвна проба за изследване. Пробата за алкохол на 41-годишния водач на товарния автомобил е отрицателна.

Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

От 05 часа на 8 октомври до 5 часа на 9 октомври полицейските служители на територията на Видинско са реагирали на 12 сигнала (два от тях за нарушаване на нощната тишина).

При осъществяване на контролната си дейност на територията на региона са проверили 264 лица и 161 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 29 акта и 41 фиша.

Само за времето от 8.30 до 14 часа във вторник, в рамките на полицейска проверка, служителите на реда са проверили водачите на 88 моторни превозни средства и 12 лица от активния криминален контингент. За констатирани нарушения са съставили 7 акта и 14 фиша по Закона за движението по пътищата, връчили 10 електронни фиша и издали две заповеди за прилагане на принудителна административна мярка (ЗППАМ). В хода на контролната дейност екипите извършили проверки на три частни адреса – във видинския кв. „Нов път“ и с. Новоселци. В дворовете установили дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход. По случаите са задържали три лица, образувани са три предварителни проверки по чл.235 от Наказателния кодекс. В операцията са участвали полицаи от РУ-Видин, участъка в кв. „Нов път“ и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"