Шофьорът, ранил децата си, карал надрусан с кокаин (Обзор)

Александър П. имал крими досие с 18 регистрации, не платил 9 глоби за 1750 лева

Момчетата на 10 и 12 г. са в “Пирогов”

Шофьорът на джип БМВ, ранил двете си деца при катастрофа в София, дал положителна проба за употреба на кокаин. 42-годишният Александър П. имал отрицателен тест за алкохол, но отказал да бъде изследван за наркотици. С разрешение на Софийския районен съд му била взета кръв и пробата излезе по обед.

Както писа “Труд news”, тежката катастрофа стана около 18 ч в четвъртък на кръстовището на бул. “Тодор Александров” и улица “Опълченска”. С висока скорост мощното БМВ Х6 излезе от платното близо до колелото на трамвай 22, помете 26-годишен пешеходец, преобърна се и се спря в храстите край бизнес сграда.

В детската противошокова зала на “Пирогов” бяха откарани две момчета на 10 и 12 г. - децата на Александър П., които пътували на задната седалка. Натрошеният минувач, дрогираният шофьор и негов спътник от предната седалка също бяха закарани в болница. Благодарение на бързата и точна лекарска помощ животът на тримата възрастни и двете деца е извън опасност.

Оказа се обаче, че Александър П. има богато криминално досие с 18 регистрации, сред които и за кражби на автомобили. Имал и 9 шофьорски глоби, повечето за превишена скорост, за общo 1750 лева. Те му били връчени, но той не платил нито една от тях.

Прокуратурата му повдигна обвинение и му наложи 72-часово задържане като постави охрана пред стаята му във Военна болница, където лежи и се възстановява от контузиите.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"