Ще укрепват свлачище в Равда

Заради активизирало се свлачище в Равда, община Несебър започна спешни мерки за зелена светлина за укрепването му. Свлачището е в непосредствена близост до сграда и края на улица “Зорница“.

Назначена от градоначалника на Несебър Николай Димитров комисия е констатирала, че върху плажната ивица се е свлякла земна маса с приблизителна дължина около 25 метра. Пропаднала е и част от края на улицата, както и съществуващия в ската каменен зид. Комисията е установила риск за изградената в близост сграда.

За овладяване на аварийната ситуация Община Несебър е възложила на „Геозащита“ ЕООД- Варна да изготви проект за укрепване на свлачищния район. Проектната документация е съгласувана с всички необходими институции – ВиК-Бургас, EVN, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, РИОСВ- гр. Бургас и Басейнова дирекция- гр. Варна.

Издадено е строително разрешение и е подаден пакет от документи, с който Община Несебър кандидатства за финансиране пред Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"