"Юнайтед" пред сбогуване с Шампионската лига

"Манчестър Юнайтед" е пред окончателно сбогуване с Шампионската лига след 0:0 у дома срещу "Уест Бромич". Най-скъпият отбор в света с най-високо платения треньор Жозе Моуриньо имат само един реален шанс - да спечелят Лига Европа, което ще ги прати в турнира на милионерите.

За осми път през сезона "Юнайтед" направи реми на "Олд Трафорд". И ако равенствата с "Ливърпул" и "Арсенал" са в графата "резонни", то абсурдни са тези срещу "Борнемут", "Хъл", "Уест Хем", "Бърнли", "Стоук" и "Уест Бромич". А с евентуални 12 точки повече от тези мачове отборът щеше да е в битката за титлата. Сега не играха куп звезди като Ибрахимович, Погба, Ерера, Мата...

След повече от половин година "Челси" най-накрая си намери майстора. Борещият се за оцеляване "Кристъл Палас" нанесе удар на "Стамфорд Бридж" - 2:1. 13 пъти поред "сините" бяха печелили у дома. Последната загуба бе 1:2 от "Ливърпул" на 16 септември.

В същото време "Ливърпул" спечели кървава, но по навик, победа срещу градския съперник "Евертън" - 3:1. Сенегалецът Садио Мане откри резултата, а после напусна с контузен глезен терена. Не се знае колко ще отсъства. Сане е най-полезният играч на "червените" през сезона - има 15 гола за отбора и родината си. На всеки 120 секунди вкарва или асистира за попадение на "Ливърпул". Освен това сенегалецът вече има 6 гола срещу съперници от Топ 6, а целият тим на "Манчестър Юнайтед" едва 5. "Евертън" не е печелил като гост на градския враг от 1999 г.

До легендата Йън Ръш на трибуните бе актьорът Даниел Крейг. Целият "Анфийлд", включително гостуващата агитка, станаха на крага и ръкопляскаха в памет на починалия Рони Морън, легенда на "Ливърпул". В програмата преди мача Клоп се показа като джентълмен и изказа съпричастност към Сиймъс Коулман. Ирландският национал на "Евертън" счупи срещу Уелс. "Не го познавам, но като фен на футбола се възхищавам на неговия характер - написа Клоп. - Съжалявам, че не игра в дербито и се надявам скоро да го видя на терена."

Роналд Куман, мениджърът на "Евертън", обаче нападна Клоп. "Не обичам треньори които 90 минути подскачат, крещят по съдията за всеки шпагат - рече холандецът. - Може да правят шоу, но са луди."

Ренесансът на "Лестър" при треньора Крейг Шекспир продължи с пета поредна победа - 2:0 над гостуващия "Стоук".

Други резултати: "Бърнли" - "Тотнъм" 0:2, "Хъл" - "Уест Хем" 2:1, "Уотфорд" - "Съндърланд" 1:0.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"