"Юнайтед" пръв влезе в клуб 600

„Манчестър Юнайтед“ е първият член на клуб 600. Точно толкова победи навъртяха „червените дяволи“ от създаването на Висшата лига през сезона 1992/93. Юбилейният успех стана факт, след като тимът на Жозе Моуриньо надигра с 3:1 като гост предпоследния в класирането „Мидълзбро“.

Специалния направи цели 7 промени в състава в сравнение с двубоя с „Ростов“ (1:0) от Лига Европа. Маруан Фелайни откри резултата, а това бе първи негов гол в шампионата от 30 мача насам. Джеси Лингаард удвои след впечатляващ рейд, преди Руди Гестед да върне интригата в заключителните минути. В самия край на мача кошмарна грешка на стража на домакините Виктор Валдес доведе до третия гол за „Юнайтед“, дело на Валенсия.

„Фантастична седмица за нас, след като се класирахме за 1/4-финалите в Лига Европа, а сега спечелихме 3 точки и оставаме близо до топ 4 – обясни Моуриньо. - Така имаме 2 врати към Шампонската лига и в края на седмицата това е достатъчно. Гостуване на „Ростов“, играхме срещу „Челси“ с 10 души, нов мач с „Ростов“, а сега срещу „Боро“. Контузени футболисти, уморени играчи, наказани, днес тези момчета бяха страхотни.“

С победата „Юнайтед“ изпревари „Арсенал“ и „Евертън“ и вече е на 5-то място.

Интересно изказване направи и легендата на тима Гари Невил. Бившият защитник призова нападателя Уейн Руни да спре с футбола след края на сезона.

„Той преминава през тежък период в кариерата си и очевидно изявите му на терена не са на същото ниво като преди – обясни Невил. - Това, което трябва да направи е да се откаже и хората да го запомнят като велик футболист.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"