Юрген Клоп започна работа в 4 отбора накуп

Пет месеца след като напусна „Ливърпул“, Юрген Клоп отново влиза в големия футбол. Но няма да бъде треньор. Клоп се съгласи да стане съветник на всички отбори под шапката над „Ред Бул“. Компанията държи немския „Лайпциг“, австрийския „Залцбург“, американския „Ню Йорк Ред Булс“ и бразилския „Брагантино“.
Клоп ще встъпи в длъжност от 1 януари. Неговата роля ще бъде да съветва треньорските щабове, да налага футболната си философия, да участва в купуването на футболисти и привличането на наставници. Освен това Клоп се е договорил да прекрати едностранно договора си, ако получи покана да стане национален селекционер на Германия. Преди месец Руди Фьолер, директор на Бунедстима призна, че веднага ще се обърнат към легендарния треньор, ако реши да се върне на поста.
Най-голяма заслуга за новата работа на Клоп е Оливер Минтцлаф, изпълнителният директор на „Ред Бул“. От месеци 49-годишният бизнесмен преговаря с треньора. Преди това бившият наставник на „Ливърпул“ и „Борусия“ (Дортмунд) беше вариант №1 да поеме националния отбор на САЩ и да го води на световното първенство след две години, но отказа. През септември Клоп се завърна само за един мач в „Борусия“ - за бенефиса на бившите си футболисти Лукас Пишчек и Якуб Блашчиковски.
След като си тръгна от „Анфийлд“, наставникът обяви, че вероятно никога повече няма да работи тази професия. Но обеща, че ще е някакъв във футбола.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"