Юрген Клоп: Имахме късмет, но го заслужихме

Беше див мач”, възкликна Юрген Клоп, треньорът на „Ливърпул” и заклет фен на хевиметъла. Германският треньор посочи „Реал” като големият фаворит в предстоящия на 26 май финал в Киев.

Мисля, че 80 процента от техния отбор ще играе за четвърти път в такъв мач – добави Клоп. – Те са опитни, а ние – не. Но ние сме под пара. Остават ни още два полуфинала като в Шампионската лига, но във Висшата лига. Това е първата ни работа. Срещу „Рома” беше най-слабият ни мач. Но не може да стигнеш до финал в Шампионската лига и да играеш само красиво. След такъв сезон сме заслужено на финала.”

Досега Клоп има два финала с „Ливърпул” и все са загубени. Веднъж падна от „Манчестър Сити” за купата на английската лига, а след това и от „Севиля” във финала за Лига Европа.

Хората в Ливърпул идват при мен и ми казват: „Благодарим ти, че ни класира на финал” – продължи Клоп. – Но аз не видях трофеи, никой не си е окачил сребърния медал.”

Клоп за втори път ще е на финал в Шампионската лига. През 2013 година като наставник на „Борусия” (Дортмунд) загуби с 1:2 от „Байерн” на „Уембли”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"