Ядки и авокадо забавят отслабването

Ограничете мазната риба до 2-3 порции седмично

Някои здравословни храни могат да попречат на загубата на тегло поради високото си съдържание на калории, предупреждават диетолози.

Ядки, авокадо и растително масло трябва да се консумират с повишено внимание. Една чаена лъжичка масло е почти 50-60 допълнителни калории.

Препоръчва се ограничаване консумацията на мазна риба до 2-3 порции седмично. Дори авокадото трябва да се яде в малки количества - една четвъртинка от плода на ден е достатъчна.

За по-стройна фигура могат да помогнат няколко трика. Поръсете киселото мляко с канела, която гори мазнини. Половин чаена лъжичка канела на ден ще ускори метаболизма ви.

Яжте повече червени чушки. Първо, те съдържат капсаицин, който ускорява метаболизма с 25%, и второ, имат много витамин С (6 пъти повече от доматите), който от своя страна помага за превръщането на мазнините в енергия.

Периодично добавяйте соев сос към храната си. Изследвания показват, че соевите протеини взаимодействат с рецепторите в мозъка, които ни казват, че сме сити.

Яжте нар. Маслото, което се съдържа в зърната му, намалява способността на тялото да складира мазнини.

Не забравяйте спанака – той има два пъти повече фибри от другите зеленолистни. Фибрите ускоряват процеса на изгаряне на мазнини.

Ако замените обичайното си сирене от краве мляко със сирене от козе мляко, ще спестите 40% от калориите.

Нарежете, каквото може да се нареже! Благодарение на това ще консумирате 20% по-малко калории в храната, защото ще ядете 27% по-бавно.

Изключете телевизора, докато се храните: разсейването от телевизионната програма може да ви накара да ядете повече, отколкото трябва. По този начин можете да се отървете от 3,5 кг на година.

Пуснете си релаксираща музика. Ще ядете по-малко, защото ще дъвчете бавно.

Дишайте дълбоко! Стресът на работното място е най-голямата причина за преяждане. Контролирайте дишането си за 2 минути, като обръщате особено внимание на движението на диафрагмата, това помага за намаляване на чувството за глад.
Смейте се! Смехът по 10-15 минути всеки ден увеличава седмичния разход на енергия с 280 ккал.

Правете секс по-често! В допълнение към факта, че ще изгаряте 150 ккал на всеки 20 минути, тялото ви ще произвежда хормон, който повишава метаболизма и влияе върху мускулния растеж.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"