Японска компания иска да продава наши млечни изделия, мед и пчелни продукти

Японска компания проявява интерес към възможността да предлага на пазарите в Азия и в частност – родината си, български продукти. За японските туристи България е известна като страната на киселото мляко. Представителите на компанията Юкио Миягаки, Киоко Миягаки и Юки Миягаки заявиха на среща с областния управител на Сливен Чавдар Божурски, че желанието им е да наложат повече хранителни изделия, произведени у нас, съобщиха от областната администрация. Намеренията са да бъде открито представителство в България. Сливен е подходящ град за това, тъй като първите бизнес-контакти и първото посещение в страната ни са станали възможни със съдействието на областната администрация, производители на млечни изделия, мед и пчелни продукти. Семейство Миягаки планува да презентира български продукти на престижното търговско изложение в Осака, което определя тенденциите в пазара за години напред.

След срещата с областния управител японските гости проведоха срещи с бизнесмени и разгледаха производството на мляко и млечни продукти в местна фирма.

Визитата им бе осъществена и със съдействието на Българо-полската стопанска камара, която развива активна дейност в Сливен.

Японската компания е специализирана в търговията с продукти, произведени в страните от Източна Европа. Централата й в региона се намира в Букурещ. Проучват се възможностите не само за разкриването на представителство в България, а и за бъдещи инвестиции.

На снимките: Срещата с областния управител Чавдар Божурски и зам.областния управител Камен Костов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"