Японската драма „Шогун“ фаворит за наградите „Еми“

“Мечката” е на второ място, с рекорд за комедиен сериал

Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун в битката за най-добра актриса

Екранизацията по романа на Джеймс Клавел събра 25 номинации

Сериалът “Шогун” на платформата FX спечели цели 25 номинации за тазгодишните награди “Еми”. Драмата с изцяло японски екип получи номинации във всички важни драматични категории. Сред тях са за най-добър драматичен сериал, най-добра мъжка драматична роля за Хироюки Санада, най-добра женска драматична роля за Ана Сауай и режисура за драма. Въпреки това рекордът на всички времена от 32 номинации за драма все още не е победен. Той е за “Игра на тронове” от 2016 г. Отличията, които ще бъдат връчени на 15 септември, са за сериали, които са пуснати в периода 1 юни 2023 г. до 31 май 2024 г.

“Шогун” - адаптиран по историческия роман на Джеймс Клавел - пренася зрителите в Япония в началото на 17-и век. Започвайки от гледната точка на английски моряк, изпаднал в безизходица, сериалът се разширява в продължение на 10 епизода, за да обхване сложната и смъртоносна дворцова политика на епохата и да разгърне забележителен състав от японски герои и злодеи. С още два сезона, които вече са в процес на работа, той е горещ фаворит в тазгодишните категории за драма.

Комедийният сериал “Мечката” разказва за млад готвач в Чикаго.

“Мечката”, който на последната церемония беше отличен в десет категории, се нарежда на второ място с 23 и така разби рекорда за най-много номинации, получавани някога от комедиен сериал, включително признание за таланта на петима от актьорите в него.

На шоуто не му е чужд успехът на наградите “Еми”, тъй като миналата година грабна 10 отличия, с което разби друг рекорд - за най-много статуетки за първи сезон.

 Веднага след тях, с 21, са сериалът “Убийства в сградата” (и първа номинация за Селена Гомес като част от актьорския състав), и поредицата “Истински детектив: Тъмната страна” на Max с 19. Най-номиниран сериал на Apple+ е “Сутрешно шоу” (16), а от Netflix това са “Короната” (18), “Рипли” (13) и “Baby Reindeer” (11).

Дженифър Анистън с номинация за главна роля.

Дженифър Анистън, Кери Куун, Мая Ърскин, Анна Сауаи, Имелда Стонтън и Рийз Уидърспун ще се борят в категорията за най-добра актриса в драматичен сериал, докато за най-добра актриса в комедиен сериал са номинирани Куинта Брансън, Селена Гомес, Айо Едебири, Мая Рудолф, Джийн Смарт и Кристен Уиг.

За най-добър актьор в драматичен сериал ще се борят Идрис Елба, Доналд Глоувър, Уолтър Гогинс, Гари Олдман, Хироюки Санада и Доминик Уест. В категорията за най-добър актьор в комедиен сериал си съперничат Мат Бери, Лари Дейвид, Стийв Мартин, Джеръми Алън Уайт и Д'Фараоу Ун-а-тай.

Телевизионната академия е направила избора си от общо 229 сериала, изпратени в ключовите категории за драма, комедия и лимитирани сериали или антологии, като има спад от 33% спрямо миналогодишните 309.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"