Ансамбълът, Николова и Калейн ще участват на Световната купа в Клуж-Напока от 12 до 14 юли

Националният ансамбъл по художествена гимнастика ще участва на Световната купа в Клуж-Напока от 12 до 14 юли и ще проведе едноседмичен лагер в Париж преди олимпийските игри, който ще започнат на 26 юли. 

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева станаха отбор на месец май, след като защитиха европейската си титлата в многобоя на шампионата в Будапеща след две много силни изигравания на композициите си. Весела Димитрова пък взе приза за треньор номер 1 на месеца за десети път.

"Ще участваме на Световната купа в Румъния, след това ни предстои лагер във Варна, а на 29 юли заминаваме за едноседмична подготовка в Париж, след което влизаме в олимпийското село. Момичетата са много мотивирани и силни като спортисти. Конкуренцията при ансамблите е убийствено жестока и най-опасните ни съперници ще бъдат всички участници на олимпийските игри", коментира по-рано старши треньорът на българския ансамбъл.

При индивидуалните състезателки Стилияна Николова и Боряна Калейн също ще участват на Световната чалъндж купа.

Дни преди старта на олимпиадата в Париж, 42 индивидуални състезателки и 11 ансамбъла ще спорят за отличията в надпреварата. От тях 14 грации и 9 отбора ще бъдат и на Игрите във френската столица, които започват на 26 юли.

Николова е абсолютна европейска шампионка от Будапеща 2024, Калейн взе златото в многобоя на Евро 2023 в Баку, а ансамбълът е шампион в многобоя на последните два шампионата на Европа. Това ще бъде последно състезание за българските гимнастички преди олимпийските игри.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт