"Антиваксърът" Циципас ще се боцка срещу Ковид 19

Стефанос Циципас беше един от тенисистите, които показаха съмненията си относно необходимостта от ваксинация срещу Ковид и напълно отхвърлиха възможността за задължително поставяне на защитна доза от серума срещу вируса, за да продължат да се състезават на турнири. „Никой не може да получи ваксина и да ме принуди да я сложа задължително“, обяви той в Ню Йорк при участието си на US Open. Изявленията му създадоха големи противоречия в Гърция, когато правителството се опитваше да насърчи ваксинацията.

Циципас, който публично беше против да остане затворен като всички останали по време на най-критичния етап на една от вълните в страната си, искаше да изясни позицията си относно ваксината по време на телевизионно интервю в популярно гръцко предаване „To Proino“ на телевизия ANT 1.

Запитан по въпроса, той подчерта, че в нито един момент не е участвал в кампанията за обществена ваксинация. „Лично аз никога не съм я популяризирал“, добави той и добави: "За да поясня, никога не съм бил против ваксинацията. Подкрепям всеки, който иска да бъде ваксиниран. Аз не съм лекар, аз съм тенисист. По -добър съм в тенис областта, отколкото да коментирам медицински въпроси."

На въпроса "Ще се ваксинирате ли?" Циципас отговори „да“: „Това определено ще се случи тази година. Не мисля, че има друга възможност."

Интервюиращият искаше да знае защо и попита: "Защо го правиш? Не е нужно да играеш тенис, но трябва да отидеш в ресторант в Гърция през зимата. Затова ли го правиш? Да имаш нормален социален живот?"

Отговорът беше кратък, но категоричен: "Да, ето защо."

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт