Антоанета Костадинова на Антоновден: Не мога да крия емоциите си

Start photo

На Антоновден в предаването “Нашият ден“ на БНР гостува Антоанета Костадинова, състезателката по спортна стрелба, която спечели първия медал за България на олимпиадата в Токио. “Със сигурност 2021-ва до момента е най-успешната ми година. Смело мога да кажа, че спортната стрелба в Търговище е с най-силната школа. Този спорт е с традиции в града. Това до голяма степен е благодарение на моя треньор Христо Христов. Той е човекът, който ме задържа в залата и ме запали за големия спорт.

Началото беше малко колебливо. Започнах да тренирам, после бях прекъснала за известно време, тъй като не успях да се запаля още в самото начало. Стрелбата е по-скоро спорт на психиката, а не толкова динамичен спорт и не е най-естественото нещо за едно младо момиче. За да постигнеш големи резултати, трябва време и енергия.

Бях почти на 18 години, когато започнах да тренирам спортна стрелба, но при мен нещата се случиха много бързо още в началото. Може би бях тренирала две години, когато спечелих първата си квота и видях, че това е нещото, с което искам да се занимавам.

Определено съм емоционален човек.  Не мога да крия емоциите си. Това, което предизвика реакцията на тази снимка ("Сълзата на Антоанета") е облекчението, че след толкова години чакане съм успяла да взема това, което искам. Има и щастие, и процент тъга, че за толкова малко се разминах със златото.“
Антоанета Бонева – Костадинова е състезателка по спортна стрелба в дисциплините 10 м. въздушен пистолет и 25 м. спортен пистолет. Участничка на Летните Олимпийски игри в Рио де Жанейро (2016) и Токио (2020). Състезава се за клуб „СК Светкавица“ с треньор Христо Христов.

На 25 юли 2021 година тя спечели сребърен медал на летните олимпийски игри в Токио.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт